Način pripreme
Sveže mleko se ugreje i u njemu se rastvori kvasac. Kad se kvasac rastvori, dodaju se jaja, kravlji maslac, so i šećer. Promeša se lepo. Dodaje se i mlaka voda.
Ponovo se promeša. Treba da se dobije homogena smesa. Brašno se proseva. Nakon toga počinjemo postepeno da dodajemo u smesu. Zamesi se meko testo.
Gotovo testo se ostavlja na toplom i uvijeno krpom na oko 20 minuta. Nakon toga se od testa odvoje dve loptice.
Od preostalog testa se oblikuje jež. Do njega se stavljaju dve loptice testa koje će biti noge ježa.
Nakon toga se oštrim makazama oblikuju bodlje, lagano se seče testo. Testo ostavljamo da nadođe 20 minuta. Zrna bibera se stavljaju za oči i nos.
U posudi se umuti žumance i u njega se dodaje malo ulje. Pogača se premaže žumancem. Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.