Dijetetska bundevara bez glutena

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
03/11/2017
"Ukusan predlog za sve koji su na dijeti ili su netolerantni na gluten "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 873
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izrendamo bundevu. Jabuke oljuštimo i uz pomoć ljuštilice isečemo na veoma tanke i što je moguće šire trakice.

Namažemo dno mallog pleha sa malo maslaca i poređamo trakice jabuke, dobro je da se preklapaju da bi deblje popunili dno pleha. Mogu se staviti dva sloja jedan preko drugog. Preko jabuka rasporedimo bundevu, pospeno sa 2 supene kašike meda i cimeta i odozgo ponovo sloj jabuka.

Umutimo jaja, sveže mleko i preostalu kašiku meda i prelivamo poređanu bundevaru. Odozog pospemo sa maslacem i stavljamo u rernu.

Pečemo dok ne dobije zlatnu boju i da nema tečnosti uopšte.

Pečenu dijetetsku bundevaru ostnavljamo na 3-4 sata da se stegne i serviramo isečenu na pravougaonike.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar