Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Dijetetska bundevara bez glutena

Dijetetska bundevara bez glutena

Dijetetska bundevara bez glutena
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ukusan predlog za sve koji su na dijeti ili su netolerantni na gluten"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 komada, žute
  • bundeva - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 2 šolje
  • med - 3 supene kašike
  • cimet - 1/2 kašičice
  • maslac - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendamo bundevu. Jabuke oljuštimo i uz pomoć ljuštilice isečemo na veoma tanke i što je moguće šire trakice.

Namažemo dno mallog pleha sa malo maslaca i poređamo trakice jabuke, dobro je da se preklapaju da bi deblje popunili dno pleha. Mogu se staviti dva sloja jedan preko drugog. Preko jabuka rasporedimo bundevu, pospeno sa 2 supene kašike meda i cimeta i odozgo ponovo sloj jabuka.

Umutimo jaja, sveže mleko i preostalu kašiku meda i prelivamo poređanu bundevaru. Odozog pospemo sa maslacem i stavljamo u rernu.

Pečemo dok ne dobije zlatnu boju i da nema tečnosti uopšte.

Pečenu dijetetsku bundevaru ostnavljamo na 3-4 sata da se stegne i serviramo isečenu na pravougaonike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: