Fideua od povrća

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
03/11/2017
"Da ne poverujes da od fide i povrća može da se dobije ovako ukusno jelo "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano493
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite i pripemite svo povrće - šargarepu, papriku i tikvicu na male kockice, artičoku na četvrtine, mladi beli luk na komade, približno 1-2 cm. Čenove belog luka, paradajz i luk izrendajte.

2. U pleh za paelju ili drugi, koji imate (da bude prečnika približno velićine ringle u kojoj ćete kuvati) ugrejte maslinovo ulje i stavite svo povrće bez paradajza i rendanih čenova belog luka. Pospite sa malo soli i vode da omekšaju i da se izdinstaju dobro.

3. Kuvajte oko 10 minuta i dodajte paradajz i beli luk, zajedno sa alevom paprikom, kurkumom i vinom. Pržite još 4-5 minuta. Da ne bi zagorelo, možete dodati još malo vode.

4. Sipajte fidu i promešajte dok se ne oboji i ravnomerno rasporedi između ostalih sastojaka. Pržite kaganom sipajte bujon i stavite šafran.

5. Kuvajte 5 do 7 minuta na umerenoj vatri i skinite. Pokrijte folijom i krpom na 5-10 minuta i servirajte.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar