Svež kupus sa kobasicom u rerni

04/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Samo kad bi znali koliko je ukusno, uopšte ne biste sedeti pred kompjuterom, već biste trčali u prodavnicu po kobasicu "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 359
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kobasice - 500 g, teleće, sirove
  • kupus - 800 g, svež
  • krompir - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz - 400 g, narendan, svež
  • ulje - 50 ml
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • kim - 1 kašičica
  • ljuti sos - 1 kašičica
  • bujon - 500 ml, od povrća
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus na sitno i narendajte paradajz. Zagrejte ulje u dubokoj posudi na ringli na umerenoj temperaturi. Zapržite kupus oko 10 minuta.

Dodajte izdrobljeni kim i lovorov list. Poklopite poklopcem, da brže omekša. Kuvajte još oko 10 minuta.

U međuvremenu oljuštite i isecite krompire na kocke. Dodajte ih u kupus i pržite oko 5 minuta.

Dodajte alevu papriku i pržite oko minut. Dodajte narendan paradajz i ljuti sos. Začinite solju i biberom. Dodajte bujon i prebacite kupus u posudu za pečenje. Odozgo naređajte kobasicu.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Sklonite foliju i pecite još 20 minuta. Pre serviranja odstranite lovorove listove.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti