bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Svež kupus sa kobasicom u rerni

Svež kupus sa kobasicom u rerni

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Početnik
511352k84
Svež kupus sa kobasicom u rerni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
04/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Samo kad bi znali koliko je ukusno, uopšte ne biste sedeti pred kompjuterom, već biste trčali u prodavnicu po kobasicu"

Potrebni sastojci

  • kobasice - 500 g, teleće, sirove
  • kupus - 800 g, svež
  • krompir - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz - 400 g, narendan, svež
  • ulje - 50 ml
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • kim - 1 kašičica
  • ljuti sos - 1 kašičica
  • bujon - 500 ml, od povrća
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus na sitno i narendajte paradajz. Zagrejte ulje u dubokoj posudi na ringli na umerenoj temperaturi. Zapržite kupus oko 10 minuta.

Dodajte izdrobljeni kim i lovorov list. Poklopite poklopcem, da brže omekša. Kuvajte još oko 10 minuta.

U međuvremenu oljuštite i isecite krompire na kocke. Dodajte ih u kupus i pržite oko 5 minuta.

Dodajte alevu papriku i pržite oko minut. Dodajte narendan paradajz i ljuti sos. Začinite solju i biberom. Dodajte bujon i prebacite kupus u posudu za pečenje. Odozgo naređajte kobasicu.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Sklonite foliju i pecite još 20 minuta. Pre serviranja odstranite lovorove listove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: