Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo i sipajte smesu u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.
Ostavite da se ohladi i isecite na trake (4-5 komada). Ugrejte 3/4 mleka.
Umutite jaja sa šećerom i brašnom. Kad mleko provri sipajte smesu u tankom mlazu, neprestano mešajte.
Kad se fil zgusne ostavite malo da se ohladi i dodajte maslac. Mešajte i ostavite fil da se potpuno ohladi. U njega dodajte umućenu pavlaku (u 2/3 fila).
Uzmite jednu traku od kore, prelijte i namažite filom. Poređajte komade banane i uvijte u rolat. Stavite uspravno na tanjir.
Tako uradite i sa oslatlim trakama i filom. Celu tortu namažite šlagom i prelijte prelivom od jagode.