Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta sa alvom i maskarponeom

Torta sa alvom i maskarponeom

Torta sa alvom i maskarponeom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Alva i maskarpone - eto to je hit kombinacija u poslastičarstvu, obavezno morate probati"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje Petit Beurre
  • maskarpone - 250 g
  • tahan alva - 100 g
  • mlečna čokolada - 100 g
  • pavlaka - 250 ml, slatka, za mućenje
  • kompot - mleko za keks
  • kakao - za posipanje torte
  • banane - 1 - 2 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo priremamo čokoladnu smesu, tako što stavimo mleko da provri. Skidamo sa vatre i stavljamo čokoladu. Mešamo dok se ne rastvori 100 %.

Uzimamo jednu posudu i umutimo pavlaku. U drugu posudu stavimo maskarpone, alvu i mutimo mikserom.

Uz pomoć spatule dobro pomešamo pavlaku i maskarpone.

Uzimamo kalup sa dnom koje se skida. Pokvasimo keks i poređamo jedan red, stavimo od krema, bananu na kružiće, još jedan red keksa, pola čokoladne smese, red keksa, krem, bananu, keks i završavamo čokoladnom smesom.

Ostavaljmo u frižideru na nekoliko sati. Ukrasimo malinama i šlagom. Može i da se pospe samo kakaom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: