Način pripreme
Kvasac rastvorite u vodi zajedno sa šećerom i 1 supenom kašikom brašna. Ostavite da se aktivira.
Od dva jajeta odvojite 1 žumance za premazivanje. Preostala umutite. Žumance stavite u čašu i stavite 2-3 supene kašike ulja i ostavite.
Prosejte oko 600 g brašna. U sredini napravite udubljenje i dodajte so i jaja.
U kiselo mleko (na sobnoj temperaturi) dodajte sodu i sirće i mešajte dok ne počne da vri. Dodajte u brašno, takođe i kvasac. Zamesite testo.
Preostalo brašno dodajte u testo dok se ne dobije meko testo. Namažite uljem i ostavite da nadođe.
U namazanu tepsiju stavite pogaču oblikovanu po želji. Ostavite da nadođe oko 20 minuta.
Premažite umućenim žumancem. Pospite makom ili susamom po želji. Pecite na 180 stepeni oko 35-40 minuta.