Piletina a la Putaneska

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Piletina a la Putaneska
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
07/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ova aromatična piletina nam je ukrala srce na prvi pogled"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • paradajz - 400 g iz konzerve
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • masline - 50 g zelene i crne
  • inćuni - 3 - 4 filea, može i bez njih
  • kapar - 2 supene kašike
  • bosiljak - 1 struk zelen
  • so
  • biber
  • šećer - 1 kašičice
  • špagete
* merne jedinice

Način pripreme

U malo masti propržite meso. Izvadite ga na tanjir, a u istoj masti izdinstajte luk isečen na polumesece.

Dodajte beli luk i sitno iseckan paradajz. Sipajte paradajz iz konzerve (oljušten i isečen) i šećer.

Dodajte so i biber. Sipajte oko 200 ml vode. Ostavite da provi i vratite piletinu. Ostavite jelo da vri oko 20 minuta na umerenoj vatri.

Dodajte iseckane masline, kapar, inćune i bosiljak. Nakon 5 minuta skinite sa vatre. Piletinu servirajte sa kuvanim špagetama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: