Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Posni pirinač sa buketom od povrća

Posni pirinač sa buketom od povrća

Posni pirinač sa buketom od povrća
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
9
"Toliko ukusan buket od mirisa i boja zaslužuje da bude serviran sa najlepšim vinima koje imate"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 2 komada, zelene
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paradajz - 700 g
  • boranija - 150 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite boraniju, isecite na dva dela po dužini i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.

Sitno isecite paprike, patlidžan, tikvicu, luk i jednu šargarepu. U malo masti stavite da se prže dok ne budu gotovi.

Za to vreme izrendajte paradajz. U gotovo povrće dodajte alevu papriku i promešajte. Dodajte paradajz, promešajte i ostavite na vatri dok voda ne ispari.

Prebacite sve u širok pleh i dodajte pirinač. Sipajte četiri čaše tople vode, koristite bujon iz boranije.

Probajte i ako je malo soli, dodajte. Stavite jelo u ugrejanu rernu na 200 stepeni. Od boranije napravite snopove. Od preostale šargarepe isecite tanke trakice i njima učvrstite snopove.

Kad pirinač upije polovinu tečnosti izvadite ga i stavite snopove. Vratite u rernu i pecite dok pirinač ne bude gotov. Gotovo jelo pospire svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: