Sotirana piletina sa krompir pireom

09/11/2017
"Da, baš ukusno je kao što vam se čini, probajte i nećete pogrešiti "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 340
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite na kockice. Skuvajte ih u posoljenoj vodi dok potpuno ne omekša.

Dodajte maslac, toplo sveže mleko i pasirajte dok se ne dobije homogena smesa. Začinite biberom. Oljuštite patlidžan i isecite na kockice.

Ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju. Stavite patlidžan i dinstajte dok ne omekša. Dodajte sitno iseckan luk i paprike, promešajte i dodajte sitno isečen pileći file.

Dodajte alevu papriku, začin za piletinu, paradajz pire i vodu.

Promešajte i poklopite. Kuvajte na tihoj vatri dok tečnost ne ispari i dok se piletina ne izdinsta. Pospite peršunom.

Servirajte sotirano pile na podlozi od pire krompira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar