Slatki rigatoni u rerni sa četiri sira

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
337
868
11/11/2017
"Ako u raju ne spremaju slatke rigatone u rerni sa četiri sira onda nek nas ni ne zovu tamo"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i ostavite da se ohladi, blago prskajući masnoćom za svaki slučaj, da se ne zalepi.

2. Umutite jaja sa prstohvatom soli i dodajte šećer i sveže mleko.

3. Isecite parmezan, gaudu i mocarelu na male kocke i stavite ih u smesu do mleka i jaja. Dobro promešajte.

4. Sipajte rigatone u odgovarajuću posudu za pečenje i između njih stavite polovinu maslaca u parčićima. Sipajte pripremljenu smesu i stavite i ostatak maslaca.

5. Pospite narendanim ementalerom i pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta ili dok ne dobije prijatnu zlatastu preplanulost.

Sjajan predlog za doručak ili desert! Kombinacija sireva je neodoljiva i po tome se razlikuje od nama poznatih klasičnih makarona u rerni.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar