Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo i dve vanile. Pažljivo promešajte.
Obložite kalup, prečnika 24 cm, papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite koru i ostavite da se ohladi. Isecite je na dva dela. Gornji deo isecite na 12 trouglova.
Umutite pavlaku sa šećerom u prahu. U nju dodajte kiselu pavlaku i želatin (prethodno ga potopite u 100 ml vode, dok ne nabubri i nakon toga ga rastvorite na pari). Od smese odvojite 1/3 i u nju dodajte isečene kockice jagoda.
Mutite mikserom na kratko. U drugi deo dodajte rastopljenu čokoladu i esenciju. Uzmite posudu i obložite je streč folijom (treba da bude manjeg prečnika nego kora). Sipajte čokoladnu smesu.
Uz pomoć kašike napravite udubljenja u kremu i sipajte smesu od jagoda. Lepo poravnajte i pokrijte folijom. Ostavite da se stegne u frižideru.
Izvadie i stavite celu koru odozgo. Izvadite iz kalupa i poređajte trouglaste komade. U sredinu stavite breskve i pospie šećerom u praju. Kore prelijte kompotom od bresaka.