Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Letnji voćni užitak

Letnji voćni užitak

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Letnji voćni užitak
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Očigledno je da sa ovim letnjim užitkom, nećemo moći da skinemo koju kilu, ali to nije tako važno - važno je da uživamo u životu"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 100 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičice
  • vanila - 2 kesice
  • za krem
  • pavlaka - 600 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • esencija - 1/2 ampule ruma
  • želatin - 2 komada
  • crna čokolada - 100 g
  • jagode - 200 g
  • breskve - 3 komada
  • esencija ruma - 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo i dve vanile. Pažljivo promešajte.

Obložite kalup, prečnika 24 cm, papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite koru i ostavite da se ohladi. Isecite je na dva dela. Gornji deo isecite na 12 trouglova.

Umutite pavlaku sa šećerom u prahu. U nju dodajte kiselu pavlaku i želatin (prethodno ga potopite u 100 ml vode, dok ne nabubri i nakon toga ga rastvorite na pari). Od smese odvojite 1/3 i u nju dodajte isečene kockice jagoda.

Mutite mikserom na kratko. U drugi deo dodajte rastopljenu čokoladu i esenciju. Uzmite posudu i obložite je streč folijom (treba da bude manjeg prečnika nego kora). Sipajte čokoladnu smesu.

Uz pomoć kašike napravite udubljenja u kremu i sipajte smesu od jagoda. Lepo poravnajte i pokrijte folijom. Ostavite da se stegne u frižideru.

Izvadie i stavite celu koru odozgo. Izvadite iz kalupa i poređajte trouglaste komade. U sredinu stavite breskve i pospie šećerom u praju. Kore prelijte kompotom od bresaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: