Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Slane kiflice sa paprikama i maslinama

Slane kiflice sa paprikama i maslinama

Slane kiflice sa paprikama i maslinama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
28
"Neodoljiva aroma, koja će probuditi celu porodicu još pre budilnika"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 150 ml
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 20 g, svež
  • prašak za pecivo - 7 g
  • brašno - oko 700 g
  • Nadev
  • paprike - 5 - 6 komada, pečene, zelene i crvene
  • sir - 150
  • masline - 100 g, bez koštica
  • ulje
  • peršun
  • mirođija
  • susam - za posipanje
  • sveže mleko - 1 kašika, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte hladno mleko. Dodajte mu šećer i kvasac. Promešajte i ostavite kvasac da se aktivira. Pomešajte so, prašak za pecivo i 7 kašika brašna.

U aktivirani kvasac dodajte ulje, jedno jaje i jedno belance od drugog. Žumance sačuvajte za mazanje. Promešajte tečne sastojke i dodajte im izdvojeno brašno s praškom za pecivo i solju.

Ponovo promešajte dok se ne pomešaju sastojci. U ostatku brašna napravite udubljenje i sipajte smesu. Zamesite meko i nelepljivo testo. Stavite testo u namazanu posudu, pokrijte i ostavite oko jedan sat.

Pečene i očišćene paprike isecite na sitno. Začinite uljem, mirođijom, peršunom i promešajte. Dodajte im namrvljeni sir i isečene masline.

Naraslo testo raspodelite da bi bilo lakše na tri dela i razvijte tri kruga. Svaki krug isecite na trouglove. U širi deo svakog trougla stavite deo smese. Uvijte u kiflice, dok na početku preklopite dve stranice na unutra.

Postavite posudu za pečenje papirom i poređajte kiflice na odstojanju. Pomoću četke ih namažite žumancem, umućenim sa svežim mlekom i pospite susamom. Nije neophodno da čekate da drugi put naraste. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta ili dok ne dobije zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: