Način pripreme
U posudu sipajte hladno mleko. Dodajte mu šećer i kvasac. Promešajte i ostavite kvasac da se aktivira. Pomešajte so, prašak za pecivo i 7 kašika brašna.
U aktivirani kvasac dodajte ulje, jedno jaje i jedno belance od drugog. Žumance sačuvajte za mazanje. Promešajte tečne sastojke i dodajte im izdvojeno brašno s praškom za pecivo i solju.
Ponovo promešajte dok se ne pomešaju sastojci. U ostatku brašna napravite udubljenje i sipajte smesu. Zamesite meko i nelepljivo testo. Stavite testo u namazanu posudu, pokrijte i ostavite oko jedan sat.
Pečene i očišćene paprike isecite na sitno. Začinite uljem, mirođijom, peršunom i promešajte. Dodajte im namrvljeni sir i isečene masline.
Naraslo testo raspodelite da bi bilo lakše na tri dela i razvijte tri kruga. Svaki krug isecite na trouglove. U širi deo svakog trougla stavite deo smese. Uvijte u kiflice, dok na početku preklopite dve stranice na unutra.
Postavite posudu za pečenje papirom i poređajte kiflice na odstojanju. Pomoću četke ih namažite žumancem, umućenim sa svežim mlekom i pospite susamom. Nije neophodno da čekate da drugi put naraste. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta ili dok ne dobije zlatastu boju.