Način pripreme
Prosejemo brašno u posudu i promešamo ga sa suvim kvascem, solju i šećerom. Pravimo udubljenje.
Bivolje mleko promešamo sa vodom (blago zagrejanom) i sipamo u udubljenje.
Zamesimo glatko srednje meko testo da se ne lepi za radnu površinu i ruke. Oblikujemo loptu, namažemo je obilno i vraćamo u posudu. Ostavljamo da naraste na topom 1 sat, pokriveno čistom krpom.
Naraslo testo razvijamo u tanku okruglu koru (ali ne previše) i ošrim nožem isečemo trake približno 3 cm. Ja sam dobila tačno 8, koliko mi je kiflica i potrebno.
Kobasicu (2 komada od po 100 svaka) sečemo po dužini na dva dela, a posle poprečno na dva dela, od kojih ćemo dobiti osam parčića.
Uzimamo lentu testa i uvijamo je oko svakog parčeta kobasice. Poređamo u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i stavljamo ponovo kiflice na toplo na 30 mintuta dok ne udvostruče svoj obim.
Umutimo jaje sa malo ulja i vode i pažljivo bez pritiskanja mažemo površinu, a odozgo posipamo semenje i divlji luk.
Stavljamo u zagrejanu rernu na 130 stepeni dok je odmah povećavamo na 190. Pečemo 20-25 minuta ili dok ne dobijemo željenu preplanulost.
Čim izvadimo iz rerne poprskamo blago vodom i pokrivamo na kratko.
Tople ili već ohlađane kiflice su jednako ukusne i aromatične!
Prijatno!