bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Mekane bakine mekike

Mekane bakine mekike

Teodora TodorovaTeodora Todorova
Šegrt
25112711
Mekane bakine mekike
Fotografije: Teodora Todorova
1 / 5
03/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Bakine mekike se ne mogu porediti - mekane, ukusne, servirane sa omiljenim domaćim slatkom i osmehom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorimo u 200 ml mlakog mleka zajedno sa 1 kašičice šećera i 3 supene kašike brašna. Dobro promešamo i ostavljamo da se udvostruči oko 20 minuta.

U velikoj posudi pomešamo brašno sa solju.

U drugu posudu sipamo kiselo mleko, pre toga u njega dodajte sodu i mešajte dok ne nadođe. Dodajte i jaje, vodu i ulje. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Prosejte brašno i dodajte ga postepeno, nemojte prestajati da mešate pažljivo drvenom kašikom dok ne počne da se stvara testo.

Pospite radnu površinu brašnom i sipajte smesu iz posude. Mesite dok ne dobijete meko testo.

Namažite duboku posudu i prebacite gotovu loptu od testa u nju. Ostavite da nadođe 1 sat na toplom, pokrijte streč folijom.

Ugrejte više ulja u dubokom tiganju.

Gotovo testo podelite na loptice. Svaku namažite uljem i vucite lagano rukama da se ne kidaju.

Pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Dobijate najmekanije mekike, baš kao baka!

Mekane bakine mekike mogu da se jedu sa šećerom u prhau, slatkom, čokoladom ili sirom.

Neka vam je slatko! :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: