Punjena bundeva za Badnje veče

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
25/11/2017
"Najukusniju punjenu bundevu čuvamo za jedan od najsvetlijih hrišćanskih praznika "
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16 520
  • Pregledi tokom meseca2005
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, violina
  • jabuke - 2 komada
  • sušene kajsije - 100 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • ratluk - 1 kutija
  • med - 6 kašika
  • orasi - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite najnarandžastiju bundevu u obliku violine, operite je mnogo dobro i očistite od semenki i vlakana u njoj pomoću kašike. Isecite pažljivo bundevu na dve jednake polovine i stavite ih u posudu za pečenje otvorom na gore.

Isecite ratluk, jabuku i suve kajsije na male kocke, dodajte suvo grožđe i isečene orahe. Promešajte ih da se dobro pomešaju i napunite otvore u polovinama bundeve.

Ovde je red da kažem da su količine svežeg i suvog voća u zavisnosti od veličine otvora vaše bundeve i slobono možete da povećate ili smanjite njihovu količinu.

Takođe i da promenite njihov sastav odnosno da ih zamenite drugom vrstom jesenjeg voća, na primer dunja ili kruška ili pak da sušeno voće bude druge vrste. Cilj je da ima suvog voća da upije i nabubri od soka sočnog voća.

Prelijte nadev bundeve medom i uvijte posudu aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 60-70 minuta.

Nakon toga možete da sklonit efoliju i da zapečete odozgo za preplanulost. Prilikom serviranja ako želite prelijte sa još malo meda. Ukusna i veoma korisna punjena bundeva za Badnje veče, ali i ne samo za njega!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar