Način pripreme
Skuvajte pileće meso, možete da koristite grudi ili batake, ocedite i odvojte od kostiju, iskidajte na parčiće. Stavite u dubok tiganj maslinovo ulje i maslac, zagrejte na ringli. Očistite pečurke i isecite na tanko.
Stavite ih u tiganj i propržite 5 minuta. Dodajte iskidano meso, promešajte i kuvajte još 5 minuta. Dodajte vino i ostavite da ispari alkohol nekoliko minuta, ponovo promešajte i stavite topljeni sir, krastavčiće isečene na sitno i začinite po ukusu.
Kuvajte još 5 minuta i stavite pavlaku. Promešajte i sklonite sa ringle. Kisela pavlaka ne treba da vri, zato pazite.
Uzmite jedan veliki hleb, odsecite mu pažljivo gornji deo kao poklopac i izdubite sredinu, odvojte je za prezle. Namažite unutrašnjost hleba ljutenicom, sipajte nadev i pospite narendanim kačkavaljem.
Stavite hleb u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se zapeče desetak minuta dok kačkavalj ne dobije zlatastu boju.