Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Postan seoski paprikaš od krompira

Postan seoski paprikaš od krompira

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Postan seoski paprikaš od krompira
Fotografije: Albena Asenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Samo na selu znaju kako da naprave i najobičniji paprikaš od krompira ukusniji od pečenog mesa"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 - 7 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • biber
  • ulje
  • nana - suva
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se oljušti i zajedno s očišćenom šargarepom se iseče na sitno. Stavljaju se u šerpu sa malo ulje i vode da se izdinstaju.

Nakon što omekšaju dodaje se paprika i disntanje se nastavlja. Dolazi red na oljušten i krupno isečen krompir. Sve se promeša.

Nakon što se izdinsta krompir dodaje se paradajz, koji je prethodno isečen na sitno ili samleven.

Dodaje se so po ukusu, biber i aleva paprika i malo suve nane. Doliva se voda i jelo se ostavlja na umerenoj ringli dok se ne skuva krompir.

Malo pre nego što je gotovo dodaje se kašika brašna razmućena u malo vode. Nakon što se skloni paprikaš sa ringle posipa se svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: