Lagani Čiz krem

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
25/11/2017
"Kada znate koliko se lako pravi, zar ga nećete odmah napraviti?"
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano971
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 300 ml, nezaslađena
  • krem sir - 300 g
  • šećer - 6 kašika
  • želatin - 6 listova (10 g)
  • tečna čokolada - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite želatin u hladnoj vodi. Za to vreme stavite pavlaku i šećer na slabu vatru. Mešajte dok se ne rastopi.

Dodajte sir i mešajte žicom na slaboj vatri dok se ne dobije ujednačena smesa. Smesa na treba da vri.

Sklonite sa ringle, ocedite žalatin od vode i dodajte ga u smesu. Promešajte dok se ne rastvori. Smesa se sipa u kalup prečnika 20 cm.

Sačekajte da se ohladi i odozgo u krug nanesite 2 kašike čokolade. Možete da je zamenite i slatkom ili šumskim voćem.

Ohlađeni krem stavite u frižider na 5-6 sati. Okrećenite na poslužavnik i ukrasite preostalom čokoladom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar