Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Brza pogača sa sitnim sirom u obliku puža

Brza pogača sa sitnim sirom u obliku puža

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Brza pogača sa sitnim sirom u obliku puža
Fotografije: Maria Simova
2 / 4
27/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Bolje da se sami uverite kako je moguće da je stvarno toliko brza i mekana"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 kg
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sveži kvasac - 40 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 200 g
  • voda - 200 ml, topla
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • za testo
  • maslac - 200 g, mekan
  • sitan sir - 200 g
  • so - 1 kašičica
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • seme maka - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom mleku rastvorite šećer i kvasac, dodajte 2-3 supene kašike brašna i promešajte. Uvijte streč folijom posudu i ostavite na deset minuta na toplom da se kvasac.

Za to vreme u posudi prosejte brašno i dodajte so, prašak za pecivo, kiselo mleko i toplu vodu, dodajte kvasac i zamesite meko testo.

Uvijte testo u namazanu posudu streč folijom i ostavite na toplom 30 minuta.

Za to vreme pomešajte mekani maslac sa sitnim sirom i solju, promešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Razvijte oklagijom testo na koru prečnika 60x40 cm, ravnomerno namažite nadevom i isecite na duge trakice širine 7 cm.

Prvu traku uvijte u oblik puža i stavite u sredinu pleha, obloženog papirom za pečenje. Svaku sledeću uvijate oko prethodne u krug.

Umutite žumance sa uljem i namažite pogaču odozgo, pospite sa malo semena maka i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite dok ne bude gotova, oko 40-45 minuta, kad dobije boju po vašoj želji, stavite list aluminijumske folije odozgo da ne izgori. Brza i veoma ukusna pogača.

Servira se topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: