Pečena svinjetina s prazilukom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
27/11/2017
"Pitate se šta da spremite za večeru? Predstavljamo vam jednu pravu klasiku iz karlovskog kraja"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano459
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - od buta 600 g
  • praziluk - 3 - 4 struka
  • ulje - pola šolje
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • piskavica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na manje parčiće i začinite ga solju i biberom.

U posudi za pečenje zagrejte ulje i dodajte maslac. Kuvajte oko 20 minuta i dodajte očišćen i na parčiće isečen praziluk. Pospite alevom paprikom i promešajte. Kuvajte dok meso ne bude gotovo.

Pospite piskavicom i servirajte s odgovarajućim garnirungom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar