Domaći seoski hleb

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
28/11/2017
"Po hrskavoj korici ćete prepoznati da je ovo najukusniji domaći hleb na svetu "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 798
  • Pregledi tokom meseca77
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kocka, svež (42 g) ili 2 kesice suvog
  • brašno - 700 - 800 g
  • voda - 450 ml, topla
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U toploj vodi rastvaramo kvasac zajedno sa kašičicom šećera i malo brašna i ostavljamo da se aktivira.

U odvojenoj posudi prosejemo brašno zajedno sa solju, pravimo udubljenje i stavljamo aktivirani kvasac.

Zamesimo meko testo koje stavljamo u nabrašnjenu posudu da naraste.

Kada je testo skoro udvostručilo svoj obim, premesimo ga, oblikujemo u loptu i stavljamo u podmazanu i nabrašnjenu posudu za pečenje da naraste još jednom.

Nakon što testo opet udvostruči svoj obim, neposredno pre nego što ga stavimo da se peče, pomoću oštrog noža pravimo nekoliko razreza. Pečemo oko 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, na čije smo dno stavili posudu sa vrelom vodom.

Ako ne volite hrskavu koricu koja se dobija, možete pre nego što stavite hleb da se peče da ga namažete s malo kiselog mleka.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar