Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Prelivena pita od bundeve sa orasima i cimetom

Prelivena pita od bundeve sa orasima i cimetom

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Šegrt
279166
Prelivena pita od bundeve sa orasima i cimetom
Fotografije: Emilia Krumova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Na dijeti ili ne, ovu sočnu pitu sa bundevom ćemo probati, pa šta god da bude"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • voda - 250 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • rakija - 1 kašika
  • Za nadev
  • bundeva - 1 komad, srednja
  • orasi - 200 g
  • šećer - 200 g
  • Za sirup
  • voda - 400 ml
  • šećer - 200 g
  • vanila - 5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo. Ostavite ga da odstoji jedan sat. Pripremite sirup, tako što ga kuvate 15 minuta i ostavite da se ohladi.

Oljuštite bundevu, narendajte je u duboku posudu i dodajte šećer. Sačekajte 20 minuta i dobijenu tečnost procedite, pritiskajući bundevu i dodajte je u skuvani sirup.

Dodajte u bundevu mlevene orahe u promešajte da se pomešaju. Uzmite testo, podelite ga na 5 loptica. Razvijte prvu koru, namažite je uljem i pospite nadevom.

Uvijte koru, zavijte u puža i stavite u sredinu posude u kojoj ćete peći. Na isti način uradite i sa ostalim korama i poređajte i njih.

Pospite gotovu pitu istopljenim maslacem i šećerom. Stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotova.

Kada je gotova izvadite je i prelijte ohlađenim sirupom. Ostavite ga da odstoji 4-5 sati ili jednu noć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: