Slatke ruske kapice

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Slatke ruske kapice
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
22
"Skidamo kapu autoru recepta za slatke ruske kapice - veoma su ukusne"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • maslac - 150 g , kravlji
  • kakao - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika, puna
  • bademovo brašno - 100 g
  • vanila - 1 komad
  • za krem
  • isečci od kore - 100 g
  • sveže mleko - 80 ml
  • maslac - 100 g, kravlji
  • šećer - 100 g u prahu
  • bademovo brašno - 50 g
  • esencija ruma - nekoliko kapljica
  • za uvaljanje
  • bademovo brašno - 80 g
  • za glazuru
  • čokolada - 100 g, bela
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.

Napravite koru tako što umutite malsac sa šećerom, dodate žumance jedno po jedno dok ih smesa ne upije. Dodajte vanilu.

Dodajte kakao i dve vrste brašna, belo i bademovo. Umutite belanca na čvrst sneg. Dodajte malo po malo u smesu sa bademima i mešajte.

Smesu sipajte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje i lepo poravnajte spatučom. Peciite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Isecite krugove prečnika oko 5 cm.

Napravite krem tako što pomešajte isečke od kore, sitno iseckane, mekani maslac, mleko i preostale sastojke. Lepo promešajte dok se ne dobije krem.

Rastopite maslac na pari sa sitno izlomljenom čokoladom, uz neprestano mešanje.

Uzmite jedan krug, namažite ga kremom (oko 1 kašičicu) i zalepite drugim krugom. Namažite sa strane zalepljene krugove i uvaljajte ih u bademovo brašno.

Stavite kašičicom odozgo preko svakog keksica i lagano zavrtite da se čokolada razlije do kraja kruga, ali da se ne razliva po glazuri od badema.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

1
50
40
30
20
11
Oceni:

Komentari

Korisnik#199639
Korisnik#199639
Isečci od kore??? brateeeee
04.12.2017 18:29