Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Parčići svinjetine i krompir u tiganju

Parčići svinjetine i krompir u tiganju

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Parčići svinjetine i krompir u tiganju
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Jedno lagano i aromatično brzo jelo, pogodno za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1/2 kg od vrata, kotleti šnicle
  • krompir - 1/2 kg
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • ljute paprike - 1 komad, usitnjena, zelena (feferon)
  • so
  • biber
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se očisti i iseče na male kocke. Meso se iseče na žilijen.

U velikom tiganju se zagreva masnoća i proprže se kockice krompira, uz povremeno mešanje oko 15 minuta. Dodaje se usitnjen luk i kuva se dok se ne upiju arome oko 1-2 minuta.

Dodaje se meso isečeno mnogo tanko na štapiće, parčiće, izgnječen beli luk, majčina dušica, origano, biber, ljuta paprika i soli se.

Meša se i kuva se dok ne bude gotovo meso, oko 10-15 minuta, da dobije lepu zaprženu koricu.

Drvenom varjačom se prelazi po dnu tiganja da se odvoje lepi hrskavi parčići koji su se zalepili od prženja mesa.

Servira se s parčetom limuna i usitnjenim peršunom.

Beleška: Veoma lagan, brz i izuzetno ukusan alaminut za jedan brz obrok. Ljutina daje predivan pikantan ukus, ali to je po izboru. Nisam imala zelenu ljutu papriku i posula sam s malo feferona.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: