Način pripreme
Krompir se očisti i iseče na male kocke. Meso se iseče na žilijen.
U velikom tiganju se zagreva masnoća i proprže se kockice krompira, uz povremeno mešanje oko 15 minuta. Dodaje se usitnjen luk i kuva se dok se ne upiju arome oko 1-2 minuta.
Dodaje se meso isečeno mnogo tanko na štapiće, parčiće, izgnječen beli luk, majčina dušica, origano, biber, ljuta paprika i soli se.
Meša se i kuva se dok ne bude gotovo meso, oko 10-15 minuta, da dobije lepu zaprženu koricu.
Drvenom varjačom se prelazi po dnu tiganja da se odvoje lepi hrskavi parčići koji su se zalepili od prženja mesa.
Servira se s parčetom limuna i usitnjenim peršunom.
Beleška: Veoma lagan, brz i izuzetno ukusan alaminut za jedan brz obrok. Ljutina daje predivan pikantan ukus, ali to je po izboru. Nisam imala zelenu ljutu papriku i posula sam s malo feferona.