Način pripreme
Rerna - 180 stepeni
Pljosnata posuda za pečenje postavljenja papirom za pečenje.
U maloj posudi se promešaju kvasac, šećer i malo svežeg mleka i ostavi se da se aktivira 10 minuta. Dodaje se žumance i maslac, rastopljen na sobnoj temperaturi. Promeša se.
U posudu od miksera se sipa brašno, so, dodaje se tečna smesa, ostatak svežeg mleka i mesi se testo dok se ne odvoji od zidova posude miksera. Testo se stavlja u blago namazanu posudu, pokriva se folijom i ostavlja da naraste oko sat vremena.
U posudi se promeša meki maslac, smeđi šećer, cimet, istucani bademi.
Na nabrašnjenoj površini pomoću oklagije se oblikuje testo u pravougaonik. Kašikom se stavlja nadev, a na 1 cm od kraja testo se ostavlja bez nadeva.
Oblikuje se čvrsti rolat i oštrim nožem se razreže po sredini, dok se 3 cm u gornjem delu ne seče.
Uvrnu se fitilji i upletu, pazeći da razrezi budu s gornje strane. Oblikuje se u venac i prebacuje u posudu za pečenje. Namaže se belancem i posipa smeđim šećerom.
Peče se na 180 stepeni oko 30 minuta.