bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Estonski hleb sa cimetom

Estonski hleb sa cimetom

marcheva14marcheva14
Početnik
99293k16
Estonski hleb sa cimetom
Fotografije: marcheva14
1 / 2
30/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Hleb sa dahom cimeta - idealan za hladne dane i svetle nadolazeće praznike"

Potrebni sastojci

  • testo
  • brašno - 400 g
  • sveže mleko - 2490 ml, na sobnoj temepraturi
  • šećer - 1 kašika, kristal
  • kvasac - 6 g, suv ili 1 kašičica
  • so - pola kašičice
  • maslac - 30 g, istopljen
  • žumance - 1 komad
  • nadev
  • maslac - 50 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 5 kašike, smeđi
  • cimet - 3 kašičice
  • bademi - 3 kašike, istucani, oljušteni
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Pljosnata posuda za pečenje postavljenja papirom za pečenje.

U maloj posudi se promešaju kvasac, šećer i malo svežeg mleka i ostavi se da se aktivira 10 minuta. Dodaje se žumance i maslac, rastopljen na sobnoj temperaturi. Promeša se.

U posudu od miksera se sipa brašno, so, dodaje se tečna smesa, ostatak svežeg mleka i mesi se testo dok se ne odvoji od zidova posude miksera. Testo se stavlja u blago namazanu posudu, pokriva se folijom i ostavlja da naraste oko sat vremena.

U posudi se promeša meki maslac, smeđi šećer, cimet, istucani bademi.

Na nabrašnjenoj površini pomoću oklagije se oblikuje testo u pravougaonik. Kašikom se stavlja nadev, a na 1 cm od kraja testo se ostavlja bez nadeva.

Oblikuje se čvrsti rolat i oštrim nožem se razreže po sredini, dok se 3 cm u gornjem delu ne seče.

Uvrnu se fitilji i upletu, pazeći da razrezi budu s gornje strane. Oblikuje se u venac i prebacuje u posudu za pečenje. Namaže se belancem i posipa smeđim šećerom.

Peče se na 180 stepeni oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: