Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Plakija»Plakija sa šaranom i prazilukom

Plakija sa šaranom i prazilukom

Tanya ArabadjiiskaTanya Arabadjiiska
Šegrt
233299
Plakija sa šaranom i prazilukom
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Recept koji leči nedostatak apetita"

Potrebni sastojci

  • šaran - 3 - 4 kotleta
  • praziluk - 3 struka
  • kiseli krastavčići - 5 - 6 komada
  • paradajz - 300 g, iz konzerve
  • selen - 1 prstohvat
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • piment - 3 - 4 zrnca
  • mleveni biber - 1 prstohvat
  • šećer - 2 prstohvata
  • voda - 100 ml
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ispržimo šarana dok ne dobije zlatastu boju.

U istoj masnoći izdinstamo prethodno isečen praziluk na veće kocke. Nakon što omekša sklanjamo ga s ringle.

Mešamo praziluk sa paradajzom (ako je paradajz u konzervi ceo, iseče se), kisele krastavčiće isečene na kolutiće i sve začine.

Dodajemo i vodu, da smesa ne bude mnogo suva. Ako u paradajzu ima mnogo soka, ne mora da se dodaje voda.

Nakon toga ređamo kotlete šarana u posudu za pečenje.

Prelivamo ih gornjom smesom i pečemo u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: