Domaća turšija od paradajz-paprika

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
04/12/2017
"Još nismo našli drugu domaću turšiju sa paradajz-paprikom, koja može da zameni ovu u našem srcu!"
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano649
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprika - 5 kg
  • beli luk - 5 glavica
  • peršun - 3 vezice
  • Za salamuru
  • ulje - 250 ml
  • sirće - 250 ml
  • šećer - 250 g
  • so - pu ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo paradajz-paprike od semenki i drški i ispečemo ih u rerni.

Oljuštimo ih, nakon što su se ohladile.

Ređamo gusto u srednje velike tegle, dodajući između redova beli luk i peršun.

Skuvamo salamuru i procedimo je.

Prelivamo paprike i sterilišemo 5 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar