Šaran punjen pečurkama, orasima i pestom

06/12/2017
"Ne čekajte Nikoljdan da biste pripremili naukusnijeg punjenog šarana iz rerne "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano323
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu pesta - samlevene orahe propržite u tiganju bez masti.

U blenderu sameljite sve sastojke i dodajte maslinovo ulje i parmezan.

Očišće i oceđen šaran posolite soplja i iznutra.

U ugrejanom ulju propržite sitno iseckani luk, šargarepu, pečurke, pirnač i orahe, dodajte vodu i pržite dok luk ne omekša, a pirinač postane providan.

Dodajte izgnječen beli luk, sitno iseckan celer i začine. Kad skinete nadev sa vatre, ostavite ga da se malo ohladi, dodajte pesto i jedan stino iseckan limun, dobro promešajte.

Dobijenom smesom napunite šarana i zašijte. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni u namazanom plehu 60 minuta, pokrijte folijom., nakon toga skinite foliju i pecite još 20-30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Kad izvadite iz rerne odmah pokrijte limunom, isečenim na kolutove.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar