Pikantno domaće pile

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
06/12/2017
"Pivo već drugi put zove, da pita pile da li je gotovo "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano433
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile se skuva celo. Kada je polu gotovo iscedi se od vode i deli u porcije. Ostavlja se da se ohladi, a za to vreme se pomešaju dobro biber, aleva paprika, ljuta aleva paprika, prezle, brašno i so.

Što je pikantnije to ukusnije ispada. Svaka porcija se dobro uvalja u ovu smesu i poređa se u posudu za pečenje.

Meso se preliva maslinovim uljem i uvija se domaćinskom folijom. Posuda se stavlja na oko 30-40 minuta u frižider. Izvadi se iz frižidera i pile se preliva obilno pivom.

Prekriva se folijom i peče se oko 30 minuta na 200 stepeni. Nakon toga folija se sklanja i peče se dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar