Riblje šnicle od skuše

Riblje šnicle od skuše
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Kladmo se da ćete uzeti dodatno, zato što znamo koliko su uksune"

Potrebni sastojci

  • skuša - 1 komad
  • so
  • bibera
  • ulje - za peženje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 - 3 supene kašike, za gustu kašu
  • peršun - svež
  • prilog
  • turšija
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu isecite na dva dela, očistite od unutrašnjosti i pospite sa malo soli i bibera i pecite u rerni dok ne bude gotova. Izvadite i očistite od leđne kosti i malih kostiju, iskidajte na male komadiće kao za supu.

Sipajte u posudu, dodajte dva jajeta srednje veličine, sitno iseckan peršun, so i biber. Kašikom sipajte brašno i mešajte da se dobije gusta kaša.

Možete staviti i više ili manje brašna, zavisi od veličine jaja.

Ugrejte ulje u tiganju i oblikujte riblje šnicle kašikom, veličina je po vašoj želji.

Pržite sa obe strane na 4 stepenu na ringli dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite na salvetu da upije višak masti.

Servirajte po dve šnicle sa prilogom od turšije.

Sipajte čašu vina i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: