Način pripreme
Za pripremu nadeva za tompuse u posudi pomešamo sitno iseckan, blanširan spanać, pera mladog luka, dodajemo krem sir i oceđenu tinjevinu. Posipamo biberom i lepo promešamo.
Uzimamo po jedan list kora za pitu i namažemo uljem. Preko njega stavljamo drugi list i ponovo namažemo uljem. Ovako dobijene duple kore sečemo na četiri jednaka pravougaonika.
Preko svakog od njih se stavlja od nadeva i uvija se u čvrst rolat po širini, pre nego što ga savijemo, preklapamo krajeve, da nadev ne bi ispao.
Dobijene tompuse ređamo u pleh, preko namazanog papira za pečenje.
Četkom ih namažemo uljem i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 15 minuta dok ne bude gotovo.
Serviramo kao predjelo ili doručak, uz domaće pripremljen čili sos.
Preporučujemo da se serviraju malo ohlađeni ili hladni.
Prijatno!