Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Tompusi od kora za pitu sa ribljim nadevom

Tompusi od kora za pitu sa ribljim nadevom

ZoriZori
Guru
8932865k
Tompusi od kora za pitu sa ribljim nadevom
Fotografije: Zori
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Top predlog za aromatično predjelo sa ribom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1/4 pakovanja
  • tunjevina - 320 g iz konzerve, file u ulju
  • topljeni sir - 250 g
  • spanać - 1 šolja, blanširan
  • mladi luk - 1 veza
  • biber - 1 prstohvat
  • ulje - za premazivanje
  • čili sos - domaći, za toping
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu nadeva za tompuse u posudi pomešamo sitno iseckan, blanširan spanać, pera mladog luka, dodajemo krem sir i oceđenu tinjevinu. Posipamo biberom i lepo promešamo.

Uzimamo po jedan list kora za pitu i namažemo uljem. Preko njega stavljamo drugi list i ponovo namažemo uljem. Ovako dobijene duple kore sečemo na četiri jednaka pravougaonika.

Preko svakog od njih se stavlja od nadeva i uvija se u čvrst rolat po širini, pre nego što ga savijemo, preklapamo krajeve, da nadev ne bi ispao.

Dobijene tompuse ređamo u pleh, preko namazanog papira za pečenje.

Četkom ih namažemo uljem i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 15 minuta dok ne bude gotovo.

Serviramo kao predjelo ili doručak, uz domaće pripremljen čili sos.

Preporučujemo da se serviraju malo ohlađeni ili hladni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: