Ćuftice od oslića

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
10/12/2017
"Hrskave ćuftice sa aromatičnim sosom - to su dva povoda da otvorite flašu vina i da nas pozovete u goste "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano682
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • oslić - 500 g fileta bez kože
  • jaja - 2 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • prezle - 110 g
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • brašno - da se uvalja
  • ulje - za prženje
  • za sos
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • desertno vino - 60 ml, belo
  • riblji bujon - 250 ml
  • so - po ukusu
  • peršun - 2 supene kašike
  • estragon - 1 kašičica
  • ulje - 70 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Filete ribe isecite na male komade, tako da izgledaju kao sitno samleveno meso. Stavite u posudu zajedno sa jednim jajetom, izgnječenim belim lukom, peršunom, prezlama, solju i biberom po ukusu.

2. Dobro promešajte i oblikujte loptice - ćuftice. U dva tanjira pripremite brašno i drugo jaje - malo umućeno. Ćuftice prov potopite u jaje, posle u brašno i pržite ugrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite na ubrus.

3. Za sos luk i beli luk sitno iseckajte ili izrendajte. Pržite u ugrejanom ulju na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju i sipajte vino.

Kuvajte dok alkohol ne ispari i dodajte bujon i pavlaku. Sve dobro promešajte dok se ne dobije homogena smesa i kuvajte oko 5-6 minuta da se zgusne. Periodično mešajte da pavlaka ne zagori i na kraju začinite sveže iseckanim peršunom, estragonom i soli po ukusu.

4. Ćuftice servirajte tople, prelivene sosom.

Preporuka:

Umesto prezle možete koristiti stari hleb, iste gramaže, potopljen u sveže mleko i posle oceđen.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar