Način pripreme
Stavljamo meso da se kuva u posoljenoj vodi oko 1 sat i 20 minuta - jer koristimo domaće meso, zato je potrebno da ga kuvamo duže.
Istovremeno s tim u drugu šerpu isečemo krompir, šargarepu, luk i crvenu papričicu na veće parčiće i kuvamo oko 30 minuta. Dodajemo paradajz sok u povrće.
Meso je već skuvano - odvojimo ga od kosti i dodajemo, procedimo bujon i dolivamo ga u šerpu s povrćem. Kad iskoristimo pileći bujon imaćemo žuću boju, tako karakterističnu za seosku supu - biće i masnija!
Začinjavamo solju, čubrom i biberom - malo pre nego što isključimo ringlu dodajemo i selen. Ja sam stavila suvi, ako imate sveži biće ukusnija i aromatičnija. Stavljamo i rezanca da se skuvaju.
Na kraju začinjavamo jajima i naša seoska supa je gotova! Prijatno!