Način pripreme
Začinite meso biberom i solju. U tiganju zagrejte ulje i maslac. Uvaljajte kolenice u brašno i ispržite ih s dve strane po 3-4 minuta.
Izvadite i prebacite u posudu za pečenje. U istoj masnoći propržite luk, šargarepe, celer, beli luk, nakon što ste sve isekli na krupno.
Začinite solju, lovorovim listom i majčinom dušicom. Ugasite sa 200 ml vina i dolijte 300 ml vode. Dodajte mleveni paradajz, promešajte i prebacite smesu u meso.
Dobro zatvorrite posudu folijom. Pecite jedan sat na 200 stepeni i još 3 ata na 180 stepeni. Pet minuta pre nego što izvadite iz rerne, sklonite foliju i ostavite da se zapeče.
Izvadite jelo i odvojte veći deo povrća sa delom bujona.
Pasirajte u vratite nazad u posudu.
Promešajte sos i servirajte sa garnirungom koji preferirate!