Slepljeni Božićni medenjaci sa čokoladom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
15/12/2017
"Što su ukusniji Božićni medenjaci, toliko lepši poklon možete da očekujete od Deda Mraza "
Priprema60 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 190
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 100 ml
  • med - 3 - 4 kašike
  • soda za hleb - 1 kašičica, ravna
  • cimet - 1 kašičica
  • neskvik - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada
  • brašno - 700 g
  • za lepljenje
  • marmelada - iz kalupa
  • voda - 3 - 4 kašike
  • za ukras
  • maslac - 1 kašika
  • tečna čokolada - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se razbiju jaja, dodaje se šećer i meša se žičanom mutilicom. Dodaje se ulje, vanila, cimet, neskvik, med i ponovo se meša dobro viljuškom. Dodaju se brašno i soda, zamesi se testo da se ne lepi.

Podeli se na dva dela (lakše se radi) i razviija se okrugla kora. Pomoću čaše 4-5 cm iseku se krugovi i poređaju preko papira za pečenje na rastojanju. Mogu da se iseku i cvetići, jeleni i drugi oblici. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 8 minuta i izvadi se da se ohlade.

Marmelada se razredi sa malo vode, da može da se maže, i kolačići se lepe dva po dva. Poređaju se na rešetku.

Zagreva se maslac da se istopi, dodaje se tečna čokolada i meša se u ujednačenu smesu da bude tečna. SIpa se u kornet od papira za pečenje sa blago odsečenim vrhom. Ukrašava se svaki medenjak istopljenom čokoladom poput rešetke slučajno i ostavlja se da se stegne.

Poređaju se u kutiju i ostavljaju do praznika.

Ukusnije medenjake nisam pravila.

Srećni praznici!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar