Domaći hleb sa speltom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
18/12/2017
"Hleb iz prodavnice ne kupujemo, jer znamo kako da napravimo ukusan i koristan domaći hleb sa speltom "
Priprema70 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 205
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje, pšenično
  • brašno od spelete - 2 šolje
  • kvasac za hleb - pola kocke (oko 21 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - pola kašičice
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvori u 1 šolji tople vode zajedno sa šećerom. Ostavlja se da se aktivira. Namazanim rukama se zamesi polutvrdo testo.

Stavlja se u nelepljivi kalup za hleb, uvija se streč folijom i ostavlja da naraste 40-50 minuta na toplom.

Pravi se nekoliko razreza oštrim nožem i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-35 minuta. Kad se izvadi naprska se vodom i zavija krpom da se istišti oko pola sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar