Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pastrmka na žaru sa najukusnijim dodatkom

Pastrmka na žaru sa najukusnijim dodatkom

ZoriZori
Guru
8982905k
Pastrmka na žaru sa najukusnijim dodatkom
Fotografije: Zori
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Stavljamo akcenat na prilog, zato što želima da cela ukusna pastrmka ostane nama"

Potrebni sastojci

  • pastrmka 1 komad, krupnija (oko 450 g) sveža
  • ulje - 50 ml
  • so
  • biber
  • beli luk - 1 čen
  • za seoske krompire
  • krompir - 3 - 4 komada, sveži
  • crni luk - 1 krupnija glavica
  • maslac - 40 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • peršun - 1/4 veze
  • beli luk - 1 čen
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmku očistite, operite i osušite. Podelite na dva jednaka dela po dužini leđa. Pospite solju, sveže mlevenim biberom, natrljajte lepo izgnječenim čenom belog luka i svufa pospite uljem. Ostavite da se marinira 30 minuta.

Za to vreme pripremite žar za roštilj i topao prilog.

Krompir lepo operite, nemojte ljuštiti, i stavite u vrelu posoljenu vodu da se kuvaju, da budu polugotovi, nakon oga ih ocedite iz vode, oljuštite i isecite na krupne kockice.

U tiganju prvo propržiteluk u maslacu i ulju, dok ne dobije zlatnu boju. U njega dodajte Krompir i sitno iseckan čen belog luka.

Pažljivo okrenite, nemojte mnogo mešati da se ne dobije kaša. Kad dobiju zlatnobraon boju začinite ih solju, biberom, mirođijom i iseckanim peršunom i skinite sa vatre.

Na dobro ugrejan roštilj stavite dve polovine pastrmke - prvo sa kožom na dole, a nakon toga okrenite sa druge strane.

Pastrmku servirjate na dva tanjira, sa dodatkom krompira na seoski način i sa po pola limuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: