Način pripreme
Rastvorite u 70 ml tople vode 1 kašičicu kvasca i ostavite 5 minuta. U ostatku vode rastvorite ostatak kvasca zajedno sa šećerom.
Dodajte prvu smesu s kvascem i prosejte brašno. Zatim dodajte drugu smesu sa kvascem. Počnite da mesite testo i na kraju dodajte so. Testo stavite u podmazanu posudu, pokrijte i ostavite da odstoji jedan sat.
Pospite radnu površinu obilno brašnom. Podelite testo na 3-4 dela, oblikujte nekoliko ćabata, posipajući ih brašnom. Ostavite hlepčiće 40 minuta da odmore.
Zagrejte rernu do 230 stepeni, a na dno stavite posudu sa vrelom vodom. Ćabate poređajte u posudu za pečenje postavljenu papirom i pecite prvo na 230 stepeni 3 minuta, a nakon toga smanjite temperaturu do 200 stepeni. Hleb pecite još 10-15 minuta.