Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Čabata»Italijanski hleb Ćabata

Italijanski hleb Ćabata

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Italijanski hleb Ćabata
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Aromatična Ćabata sa komplimentima iz italijanske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • voda - 650 - 700 ml
  • kvasac - 11 g, suvi
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite u 70 ml tople vode 1 kašičicu kvasca i ostavite 5 minuta. U ostatku vode rastvorite ostatak kvasca zajedno sa šećerom.

Dodajte prvu smesu s kvascem i prosejte brašno. Zatim dodajte drugu smesu sa kvascem. Počnite da mesite testo i na kraju dodajte so. Testo stavite u podmazanu posudu, pokrijte i ostavite da odstoji jedan sat.

Pospite radnu površinu obilno brašnom. Podelite testo na 3-4 dela, oblikujte nekoliko ćabata, posipajući ih brašnom. Ostavite hlepčiće 40 minuta da odmore.

Zagrejte rernu do 230 stepeni, a na dno stavite posudu sa vrelom vodom. Ćabate poređajte u posudu za pečenje postavljenu papirom i pecite prvo na 230 stepeni 3 minuta, a nakon toga smanjite temperaturu do 200 stepeni. Hleb pecite još 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: