Patatnik sa prepeličjim jajima

30/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Verovatno predosećate koliko je ukusan! Čak i više "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano385
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite operite i narendajte krompir na krupno rende. Posolite i iscedite od soka.

Zagrejte maslac u tiganju. Stavite krompir i sotirajte dok ne omekša. Sklonite tiganj sa ringle. Ohladite.

Narendajte sir i kačkavalj (ostavite deo kačkavalja za posipanje) i dodajte ih u krompir. Promešajte u ujednačenu smesu.

Rasporedite smesu u posudu za pečenje, čije ste dno prethodno pokrili papirom za pečenje. Pomoću čaše oblikujte gnezdašca.

Pecite patatnik u zagrejanoj rerni dok ne postane zlatast.

Razbijte jaja u gnezdašca, pospite kačkavaljem i dopecite dok ne bude gotovo.

Garnirajte s peršunom.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar