Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Čorba od Koprive»Izgnječena korpiva sa prazilukom

Izgnječena korpiva sa prazilukom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Izgnječena korpiva sa prazilukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
03/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Da li se sećete vremena kada su gozbe imale čaroban miris i ukus, zato što su se pravile od kvalitetnih sastojaka"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 500 g
  • praziluk - 2 struka
  • mast - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite koprivu i kuvajte je dok ne omekša. Oljuštite praziluk i sitno ga isecite i dinstajte u masti. Dodajte koprivu i biber.

Sipajte toplu vodu oko 3 šolje i gnječite uz pomoć specijalnog drvenog štapa za gnječenje, dok kopriva ne omekša potpuno. Kuvajte na tihoj vatri.

Kad se povrće skuva, dodajte brašno, rastvoreno u mlakoj vodii. Promešajte i kuvajte dok se ne lo ne zgusne i ostane na masti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti