Torta od lisnatog testa sa pudingom od čokolade i karamelizovanim jabukama

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
04/01/2018
"Treba da je probate, da biste razumeli o kakvom kulinarskom čudu govorimo "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano313
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • puding od čokolade - 2 kesice
  • maslac - 100 g
  • jabuke - 3 - 4 komada
  • smeđi šećer - 1 1/2 šolje
  • šećer u prahu - za posipanje
  • orasi - sveže mleko - 600 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Razvucite lisnato testo i isecite dve kore. Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Ispecite i isečke.

Ugrejte mleko, dodajte 1 šolju braon šećera i sipajte puding od čokolade, prethodno pomešan sa malo hladnoh mleka.

Mešajte dok se krem ne zgusne. Skinite krem sa vatre i dodajte maslac. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Oljuštite i očistite jabuke. Isecite ih na kockice. Stavite ih u odgovarajuću posudu na vatru i dodajte preostali šećer i orahe. Kuvajte dok ne počnu da dobijaju karamel boju.

Stavite jednu koru u odgovarajući tanjir. Sipajte puding od čokolade. Stavite drugu koru i namažite ivice.

Izmrvite isečke i zalepite ih sa spoljašnje strane torte. Preko gornje gore sipajte karamelizovane jabuke i orahe.

Pospite šećerom u prahu i ostavite 5-6 sati na hladnom pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar