Sarme sa zeljem i pilećim mlevenim mesom

Tanja Radmanovac
Tanja Radmanovac
Početnik
06/01/2018
"Spremanje sarmi za nas je kao joga za nerve, a kad ih jedemo - to je već nagrada za naš trud "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk prodinstajte sa uljem. Dodajte mleveno meso i mešajte, dok se sve dobro ne sjedini sa lukom. Dodajte alevu papriku i oprani pirinač.

Dinstajte oko 5-6 minuta. Dodajte so i peršun.

Očistite zelje, uklonite drške i malo ga izblanširajte, dok listovi ne promene boju.

Uvijte sarme, tako što stavljate po 1 kašiku od nadeva na list zelja. Poređajte ih u odgoarajuću posudu, prelijte ih toplom vodom i pritisnite tanjirom.

Pecite ih u zagrejanoj rerni, dok ne ispari voda.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar