Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme sa zeljem i pilećim mlevenim mesom

Sarme sa zeljem i pilećim mlevenim mesom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Sarme sa zeljem i pilećim mlevenim mesom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
06/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Spremanje sarmi za nas je kao joga za nerve, a kad ih jedemo - to je već nagrada za naš trud"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g, pileće
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1 šoljica
  • so
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika
  • peršun
  • zelje - sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Luk prodinstajte sa uljem. Dodajte mleveno meso i mešajte, dok se sve dobro ne sjedini sa lukom. Dodajte alevu papriku i oprani pirinač.

Dinstajte oko 5-6 minuta. Dodajte so i peršun.

Očistite zelje, uklonite drške i malo ga izblanširajte, dok listovi ne promene boju.

Uvijte sarme, tako što stavljate po 1 kašiku od nadeva na list zelja. Poređajte ih u odgoarajuću posudu, prelijte ih toplom vodom i pritisnite tanjirom.

Pecite ih u zagrejanoj rerni, dok ne ispari voda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: