Posne sarme u vatrostalnoj činiji iz rerne

05/01/2018
"U pomoć majstorima-kuvarima pritiče vatrostalna činija i sve dolazi na svoje mesto - probajte ove krhke posne sarmice"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 954
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica srednje veličine
  • pirinač - 200 g
  • luk - 2 velike gavice
  • šargarepa - 1 komad
  • vegeta - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • so
  • nana
  • biber
  • aleva paprika
  • kari
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo treba da pripremamo listove kupusa. Skidamo debele žile i koren.

Luk iseckamo i dinstamo u ulju. Dodajemo rendanu šargarepu, vegetu i malo soli.

Operemo pirinač i dodajemo ga u mekani luk. Propržimo na kratko i vreme je da dodamo ostale sastojke i vodu. Mešamo neprestano dok ne upije vodu. Prinač treba da bude skoro gotov.

Savijamo sarme i poređamo ih u vatrostalnu činiju. Kad budemo gotovi, sipamo toplu vodu do nivoa sarmi i pečemo oko jedan sat.

Bon apeti!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar