Pogača od pirinča sa maslinama i ruzmarinom

07/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Evo je i alternativa uobičajenoj posnoj pogači - ova je još ukusnija i još zdravija "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pirinčano brašno sipajte u tepsiju i napravite udubljenje, gde ćete razbiti jaje. Dodajte kiselo mleko, sodu stavite u sirće, pa ih zajedno dodajte.

Na kraju dodajte ulje, so i viljuškom sve dobro promešajte.

Iz maslina uklonite koštice i isecite ih na komadiće, listove ruzmarina takođe sitno iseckajte. Sipajte sve u tepsiju i zamesite testo.

Nakon 10 minuta od testa napravite okruglu pogaču veličine tanjira i stavite je na papir za pečenje.

Preko premažite ulje i posipajte susam. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar